- Autor: Idril
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tvaroh polotučný průměr | 200 |
Lilek | 800 |
Vejce celá průměr | 55 |
Gouda 48% | 100 |
Olej olivový | 3 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bazalka, petrželka
Energetická hodnota celkem: 3677 kJ
Bílkoviny (g): 60,
Tuky (g): 46,
Sacharidy (g): 58,
SAFA (g): 29,
Cukry (g): 38,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 919 kJ
Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 11.5, Sacharidy (g): 14.5, SAFA (g): 7.3, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Dva větší lilky rozpůlíme, osolíme a dáme na 15 minut vařit. Nastrouháme si tvrdý sýr, smícháme s tvarohem vajíčkem a bylinkami. Uvařené lilky necháme zchladnout, vydlabeme a dužinu lilků přidáme do nádivky, promícháme, osolíme opepříme a přidáme bylinky. Zapékací mísu lehce potřeme olivovým olejem, naskládáme vydlabané lilky, naplníme nádivkou a dáme péct na 30 minut na 180 stupňů. Jako příloha mohou být brambory
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.